NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Konu seçimi 1

merhaba,

Elimdeki bi programı VI Analyzer ile test ettim ve test sonuçlarından bazılarını paylaşmak istiyorum.

1 - Kullanılmayan kodların diagram disable structure ile iptal etmek yeterli değil komple silmemiz gerekiyor.

2 - While ve for loop içerisinde 5 den fazla yerel değişkene okuma veya  yazma işlemi yapılmamalı.

3 - Front panel (1024x768) sınırları dışında gösterge veya kontrol kullanılmamalı.

4 - case structure , while loop gibi yapılarda inputlar soldan girip outputlar sağdan çıkmalıdır.

5 - Göstergelerin kabloları sağdan doğru gelmemeli , yine kontrollerin kablaları soldan doğru gelmemeli...

6 - Bütün front panel nesneleri autosize olarak boyutları ayarlanmalıdır.

Yapmış olduğumuz bu tip hatalar programın performansını direk olarak etkilemektemidir ?

bunun yanında  aşağıdaki hataları detaylı açıklarmısınız.

--- " this while loop is not entirely within the visible bounds of its owner ( Stacked Sequence Structure , frame 1 ) "

--- "This Stacked Sequence Structure is not entirely within the visible bounds of its owner ( While Loop ) "

Benim LV de yaşadığın en büüyük sıkıntılardan bir taneside performans. Programın yeterince hızlı çalışmaması.Bunun nedenlerı arasında yeterince kodlama yapısına hakim olmamamdan kaynaklanıyor. Bu konuya daha çok ağırlık verilmesini rica ediyorum.

0 Kudos
Message 11 of 12
(1,045 Views)

Konular açılacak ve anlatmaya çalışacağız ama geçen hafta yoğundum forumlara da bakamadım, pek ilerleme olmadığını görüyorum

Candan bari sen birşeyler eklemeye çalış herkes birşeyler bekliyor

Ben belirli bir hızda ve iş yoğunluğuma göre ekleme yapmaya devam edeceğim, yavaş ilerlerse kusura bakmayın elimden geleni yapmaya çalışıyorum

0 Kudos
Message 12 of 12
(1,045 Views)