03-12-2018 08:58 AM
Merhabalar, görüntü işlemeli bir robot kol projesi üzerinde çalışıyorum, bunun için vision assistantdaki colour pattern matching ile objeden template oluşturuyorum ancak kullandığım kamera eski bir webcam olduğundan objeyi çok zor tanıyor.( obje tamamen yeşil renkli ve beyaz zemin üzerinde). Endüstriyel smart kameralarla çözülebileceğini düşündüm ancak yeterli bütçem olmadığı için edinemedim. Daha uygun bir şekilde real-time görüntü işleyebileceğim kamera önerebilir misiniz? Yeni bir webcam alsam yararı olur mu? Teşekkürler.
03-12-2018 09:36 AM
Neden "Color Pattern Match" yaptığınızı anlamadım. Webcam görüntüsü renkli olduğu için yapıyorsanız önce görüntüyü "IMAQ ExtractSingleColorPlane" ile "Luminance" değerine açın. Elde edeceğiniz monokrom görüntü üzerinde normal pattern match (IMAQ Match Pattern 4) kullanın.
Akıllı kameralar içerisinde pek çok özellik barındırdığı için maliyetleri yüksek olacaktır. Ama böyle bir uygulama için webcam kullanmak da hiç doğru bir yöntem değil. USB 3.0 endüstriyel kameraların fiyatları oldukça uygun. 300€ - 400€ hatta daha uygun fiyata endüstriyel kamera alabilirsiniz.
Firmamızla irtibata geçerseniz sizin için uygun bir kamera önerebiliriz. Hatta deneme yapmanız için ödünç kamera sağlayabiliriz.
0 212 275 2280
03-12-2018 10:37 AM
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Şimdilik prototip geliştirmeye çalıştığım için söylediğiniz rakamlar bütçemi aşmakta. Kamera tepeden kol ve objeyi görüyor, robot kolun kavrama ucunda da kırmızı bir etiket kullanarak ikisinin arasındaki mesafe göre hareketi sağlıyorum ancak luminance görüntüde her iki rengide hemen hemen aynı gösteriyor bu sebeple tercih etmemiştim. Bunun yanında circle detection, object tracking gibi diğer bileşenlerde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.
03-12-2018 12:40 PM
Görmeden yorum yapmak zor.