03-03-2016 03:37 AM
Arkadaşlar Merhabalar, aynı soruyu ikinci defa yazıyorum bir öncekinde başlığı yazmayı unutmuşum kusura bakmayın.(Forum yöneticileri eskisini silerse memnun olurum.)
Demo.vi ile mouse kullanarak front paneldeki herhangi bir kontrolün pozisyonunu ve layer order'ını(Shortcut menu kullanarak) değiştirebiliyorum. Asıl yapmak istediğim şey kullanıcının herhangi bir zamanda bu kontrollerin pozisyonlarını ve layer order'larını proje olarak kaydedip(dosya tabanlı) herhangi bir zamanda tekrar bu projeyi yüklediğinde tüm kontrollerin otomatik olarak yerlerine oturmasını istiyorum.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Ekten ilgili vi'lara ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla.
03-03-2016 06:13 AM
Bunu "run-time" ortamında mı yapmak istiyorsunuz?
03-03-2016 08:51 AM
03-03-2016 09:04 AM
Bildiğim kadarı ile denetimlerin "z-order" sıralamasını geliştirme ortamında değiştirebilirsiniz ancak uygulama içerisinden erişmeniz mümkün değil. Yapabileceğiniz en kolay çözüm "picture control" kullanarak grafik olarak çizdirmek. Daha önceden de benzer bir soru gelmişti. İleride de kullanılması için bununla ilgili basit bir örnek eklemeye çalışacağım.
03-03-2016 10:02 AM
Örnek iki cisim içermektedir. Daha fazla olması performans sorunları oluşturabilir. Tutulan cisim otomatik olarak öne gelmekte ve sürükleme işlemi gerçekleşmektedir. (cisimler baştan çiziliyor)
Bunun yerine, resme dokunmadan, bir çerçeve sürükleyerek cisim en son bırakılan noktaya taşınabilir. Yada taşınan cisim hariç diğerleri arka plan yapılarak performans iyileştirilebilir.
03-03-2016 10:17 AM - edited 03-03-2016 10:20 AM
2nci olasılığı da ekledim (kalan cisimlerin arka plan olduğu)...
03-03-2016 10:47 AM
03-03-2016 12:26 PM
z-order uygulama ortamında müdahale edilemeyen birşey olduğu için hep dolaylı çözümler olabilir. .NET panel ekleyip kontrolleri orada oluşturabilirsiniz. Dinamik olacağı için istediğiniz şeyleri yapabileceğinizi düşünüyorum. Nesne tabanlı da birşeyler yapılabilir ama işin ne olduğunu iyi anlamak lazım. Yada görsellikten ve kullanımdan taviz verip benzer işlevi yapacak başka çözümler olabilir.
03-03-2016 12:57 PM
Ben yine de picture control tavsiye ederim. Bu arada eklediğim kodda cisim bulmada sorun varmış onu düzelttim.
03-03-2016 02:58 PM